Съвети за първия триместър

Съвети за първия триместър

Мнениеот Tedy » 15 Сеп 2014, 20:06

Честито! Предстои ви да изживеете най-великото нещо, да дариш живот!

В началния етап от развитието на вашето бебенце, клетките му са изключителни чувствителни към причинителите на евентуални аномалии. Трябва да внимавате най-вече със:
1.Рентгеновите лъчи-не правете рентгенови прегледи.
2.Медикаменти-избягвайте всички медикаменти. Приемани в началото на бременността, могат да се окажат опасни. Не се лекувайте сама. Приемайте лекарства само по лекарско предписание.
3.Избягвайте контакта с болни и грипави хора.
4.Пазете се от болни от рубеола. Тя се проявява в малки розови обриви по лицето и по свивките на тялото и може да предизвика тежки последици. Ако се зарази в 6-та седмица от бременността, рубеолата предизвиква аномалии в зрението; в 9-та седмица-глухота; между 5-та и 10-та седмица сърдечни недъзи. Не се плашете, а се пазете.
5.Цигарите-спрете ги незабавно!
6.Кафето-намалете кафето до едно на ден. Най-добре е да е безкофеиново.
7.Алкохолът-никакъв алкохол! Алкохолът преминава през плацентата и предизвиква недохранване, забавено развитие, тежки малформации, особено на сърцето.
8.Пазете се, не се пренатоварвайте, за да не пометнете.
9.Кървите и имате болки ниско в корема-веднага се свържете с лекаря си. Веднага си легнете и си почивайте.
10.Хранете се здравословно и добре балансирано.
11.Пийте повече течности 1,5-2литра-през бременността кръвната ви маса се увеличава, бъбреците ви филтрират повече.
12.Следете теглото си два пъти в седмицата-покачването на теглото ще ви служи като показател при изготвянето на режима на хранене.
13.Стресът-никакъв стрес! Научете се да мислите за вашето бебенце, което не трябва да страда от вашите отрицателни емоции и напрежение. Не мислете за неща, които ви ядосват, избягвайте хора които ви напрягат и дразнят, ако не можете да си го позволите просто ги игнорирайте мислено, като не ги слушате. Докато ви говорят си мислете само за малкото съкровище, което расте във вас и очаква вашата закрила.
14.Мислете за неща, които ви правят щастлива. Мечтайте! Изживейте прекрасни и спокойни девет месеца, за да се радвате на здраво и красиво слънчице. Усмихнете се! Най-хубавото предстои!
Аватар
Tedy
Редовен потребител
 
Мнения: 69
Images: 121
Регистриран на: 23 Юни 2012, 17:42
Местоположение: Варна

Advertisement

Сподели:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Google+ Google+

Назад към Бременност и бебетаcron